söndag 27 februari 2011

Matt and nat




Har via bloggen "Fireworks and flowers" fått tips om väskorna av märket Matt and nat. Veganska och tillverkade av petflaskor!
Vi niger, bockar och bugar!

De gör allt från plånböcker till datorväskor för Mac.

tisdag 22 februari 2011

Snart nytt!


Snart nytt från Frantic Sunday!

Bilden är fotad av Jacob Dahlström
och de övriga små sakerna som färgval
och handtext av mig.


www.myspace.com/franticsunday

måndag 21 februari 2011

Macarons, igen



I lördags blev det köp av mandelkvarn. Sen var det dags för samma sak som förra helgen dvs, skålla, skala, mala, sikta, väga upp äggvitor, rumstemperera äggvitor...
Nu låter det jobbigare än vad det var. Denna gång valde jag ett annat recept. Skulle eg ha haft en termometer också men chansade på sockerlagstempraturen och det gick bra. Det började kännas väl jobbigt att införskaffa både kvarn och termometer på samma gång utan någon garanti på att baket skulle lyckas. Nu gick det iallafall :)
Vita macarons med fyllning av vit choklad, grädde och citron.

Receptet finns här.

måndag 14 februari 2011

Valentindagen ♥




Bakar blåbärscupcakes!

Översta bilden från eatdrinkchic.com

söndag 13 februari 2011

Vårgarderoben



Lite shopping blev det i Köpenhamn också.
Dock inte från Mulberry som hade den här fina REA-skyltningen. Tröjorna och blusen kommer från min favoritbutik COS som äntligen öppnar i Stockholm i juni. Skorna kommer från H&M. Gjorde en grovrensning av min garderob i söndags. Skönt, men det är mycket tveksamt kvar. Varför sparar man en massa och hela garderoben är full när man endast använder 10% av det som är där?! Glada vårfärger? Två plagg i färgen kamel och en i grått, varför ta ut svängarna?

Katt & råtta


Söndagskvällens nöje, vegoburgare i sängen och Makrills nya leksak, en liten diod som man lyser med och som blir en råtta. Mycker roligt tycker vi. Katten ser mest fundersam ut och blir lite förnärmad över att krafsa på nåt som syns men som man inte får tag på.

Citronmacarons & köpefika


I lördags var det dags för macarons-bak. Resultatet blev icke som i bilden i förra inlägget. Gjorde allt rätt, tyckte jag själv. Skållade mandel, lät den torka, malde den riktigt fint på cestjärnet, lät den torka över natten, siktade genom sil.
Köpte speciellt bakplåtspapper, gul karamellfärg och tänkte göra fyllning med citron och vit choklad och såg framför mig hur jag packade de små fina godsakerna i pappersaskar med sidenband. Efter det misslyckade baket tänkte jag ge mig på cupcakes istället men det blev en fika på stan med K istället och den största semlan jag kunde hitta och köpte vårblommor i rosa. Baka blev det sen på söndagen, jodå, chokladbollar, självförtroendet klarade nämligen inte ett misslyckande till den här helgen. Nu köper jag mandelmjöl på nätet och en termometer och ger mig på ett annat macarons-recept, möjligen behöver jag även ha en gammal hederlig mandelkvarn. Jag ska få till de där kakorna nämligen.

tisdag 8 februari 2011

Baking plans



I helgen ska jag baka. Cupcakes och om jag hittar mandelmjöl, macarons. Det blir tredje gången jag försöker mig på macarons. Det är svårt! Man ska inte mala mandeln i matberedare utan mala en i en mandelkvarn alt. köpa mandelmjöl. Problem: jag har ingen mandelkvarn och det finns inget mandelmjöl att få tag på förutom på nätet. Får göra eget, dvs skålla, mala eller riva på rivjärn tänkte jag. Mycket jobb så hoppas det lyckas! Något som är betydligt lättare är cupcakes. De här fina översta bilderna är från Mia Öhrn och hennes nya bok "Macarons, cupcakes & cakepots".Lyckas jag med macarons kan jag komma att bli besatt, tror det.
Kika gärna in på bloggen bakemyday.

måndag 7 februari 2011

Köpenhamn




I helgen åkte jag till Köpenhamn för att möta upp S. Gjorde ett litet stopp redan i Stockholm på fredagskvällen och hälsade på K & M och gjorde pizza, trevligt. S mötte upp mig på romantiskt vis, dvs väntade på en bänk på centralstationen i Köpenhamn. Vi gick till hotellet och snabbade oss för att hinna med så mycket som möjligt under lördagen. Mycket är ju stängt på söndagar men så hade vi sån tur som kom just den här helgen för första söndagen i månaden har iallafall de lite större butikerna öppet.

På bilderna: överst, utsikt från hotellet, lite grått och blåsigt men en mysig helg!
Bild två: Ett sömnigt Tivoli.
Bild tre: Lite vår.

Tage Andersen






Hos blomsterkonstnären Tage Andersen var det tyvärr stängt på söndagen men vi kollade in i museet/utställningshuset med näsorna mot glaset, imponerades och längtade extra mycket efter vår.

The royal café






The royal cafe - mycket snyggt,trendigt, klassiskt danskt med såväl Arne Jacobsen och Royal Copenhagen representerat. Dock var maten inte i samma klass...161:- för att vara exakt kostade min sallad, blev jag mätt? Nja... men åt på fint porslin, det gjorde vi.

torsdag 3 februari 2011

Alexander Girard









igår var jag och handlade och gick förbi Vålamagasiet. I fönstret stod den här snygga och personliga soffan Suita som Antonio Citterio har designat för Vitra med kuddar av Alexander Girard. Titta in här, en massa fina mönster, kuddar mm av Alexander Girard, fastnade speciellt för träklossarna!

Bilder från girard.houseind.com & www.modernchairdesign.com

tisdag 1 februari 2011

eat-drink-chic!








På den här fantastiska sidan finns så mycket inspiration! Förpackningar, gratis utskrivbara tags och kort och massa annat kul! Titta förbi!

McFancy: Idè av Amy Moss (som också skapat denna sida) foton av Marija Ivkovic.

Fina kort och tags finns här.

Alla bilder från eatdrinkchic.com