måndag 28 september 2009

Hittat!

Plåtburkar


Världens sötaste cupcake-formar.


Sammetsband (kan vara bra å ha...)


Halsband av silversmeden Ebba Hyberyc.


Klänning från COS.


Ekologisk klänning från Indiska.

Köpenhamn


På lördagen var vi till Köpenhamn. Där förstod vi inte vad folk sa, handlade på COS och besökte Louisiana.

Vi var på Louisiana, ett slags Moderna Museet. Mycket bra.

Det fanns en rolig installation där man såg sig själv på stor duk samtidigt som man såg olika radiostationer.(Det var ungefär så mycket jag förstod av installationen i och för sig)Fika på Louisiana.

Helg i Malmö/Köpenhamn

I helgen var jag och H i Malmö och Köpenhamn. Efter att ha klarat av tågresan (vi blev placerade mitt i ett gäng av 9-10-åriga tjejer från balettklass) så var vi framme.Hade optimistiskt packat ner två påbörjade sjalar och så ceriserosa garn för att börja på ett par vantar. Det blev iallafall en vante stickad.

I Malmö finns världens snällaste tandläkare tydligen!

Matmarknad med en massa choklad i tårtbitsform.

Kvällspromenad förbi hus med fin målning.

På kvällen gick vi till Malmös Debaser.

onsdag 23 september 2009

ÄppelpajIgår var jag huslig igen. Bakade äppelpaj. (Jodå, det blev smör, havregryn, socker, mjöl och kanel uppepå också och inte nån dietvariant som det ser ut att vara på bilden. Nu är den nästan slut och jag glömde att fota hur den blev.

måndag 21 september 2009

Söndag & plommon
I helgen stickade jag klart min trekantssjal i varmaste eko-ull. Nu har jag bara en halv vante plus två tummar kvar på de matchande vantarna (som påbörjades redan förra vintern).

Igår var jag huslig och kokade nåt som man kanske kan kalla plommonsylt. Fin färg var det iallafall. Vi har ju ett plommonträd här på tomten och plommonen har en fin blandning av lila, orange och rött. Det konstiga är att de är jättesöta när man äter men när man kokar dem tillsammans med socker så blir det hur surt som helst, fast rätt gott.

Heja Sju Gårdar!


Sju Gårdar vann i början av september Årets ekologiska pris på Dagligvarugalan. Övriga nominerade var Saltå Kvarn och Axfood`s ekologiska serie Garant.
Motiveringen var "Sju Gårdar har visionen att leverera en produkt som framställs både klimatsmart och med hänsyn till naturens kretslopp och inspirerar andra producenter till samverkan."

Hurra!

söndag 20 september 2009

Coco Chanel
Nu var det ju evigheter sen jag skrev nåt igen!

I fredags var jag laddad för att gå och se filmen om Coco Chanel men i och med att man tydligen bor i en småstad så har den inte kommit hit än. Somnade istället framför Dirty Dancing, som i och för sig är en fantastisk bra film men var lite för trött där runt 22. Vaknade vid 01 med oborstade tänder och påklädd. H låg och sov och hade inte väckt mig. Tack för det... Igår vaknade jag pigg vid 07, gick upp stickade och lyssnade på Sommar på sr.se. Det var en bra start på lördagen.

onsdag 9 september 2009

Onsdagskväll & Chunky MonkeyH spelar på Göteborgs nation ikväll (fin affisch som jag inte vet vem som gjort) och jag roar mig med stickning, Idol och Ben & Jerry-glass. Har sent hakat på "Ben & Jerry-trenden" men denna vecka gjort det med råge med både Chocolate Macadamia och Chunky Monkey. Båda dessa är med "free range eggs" "caring dairy", climate neutral" och "suitable for vegetarians", dessutom Fairtrade. Inte alla sorter har alla märkningarna men de här två hade det så därför fick det bli dem.

I Chunky Monkey är det förutom banansmak också valnötter och chokladbitar som vid en närmare titt var formade som bananer! Detta gjorde att glassen kanske var den finaste jag ätit! :-)

tisdag 8 september 2009

Lisa BengtssonSåg fina koppar på Indiska idag i ett samarbete med illustratören/formgivaren Lisa Bengtsson som tydligen tidigare gjort denna svartvita också men den har jag inte sett till.

Frågan är nu om köksskåpet klarar ett par koppar till...

COS & Nygårdsanna

Två klänningar från Nygårdsanna som alltid har så fina bilder kanske är det av fotografen Carl Bengtsson? och grovstickad kofta och tröja med blixtlås från COS som gör enkla plagg med fina detaljer.

Bilder från nygardsanna.se och cosstores.com

måndag 7 september 2009

From America with love

H kom hem från en treveckorssemester med Frantic Sunday och hade med sig fina presenter.

Retro-spel som är en ask med mintpastiller.

Liten, söt och märklig mjölkförpackning med en ännu mer obegriplig liten mjölkkanna i.

Jättefin bok med japanska cd-omslag. Typsnittet på framsidan är ju fantastiskt, måste kolla upp vad det heter.

Söta cupcakesformar och receptbok. Mums!

Helg & jul!Nej, jag har inte blivit galen och plockat fram en massa julgrejer nu redan i september. Förra året höjde ju folk på ögonbrynen när jag tog fram grejerna i november och i min iver att ta fram allt så skapade jag ju ett "höstträd" i väntan på julen. Nu tog jag fram allt igen när en fotograf kom och fotade för tidningen Amelias julnummer. Den som spar han har tänkte jag när jag kom på att jag sparat den gamla grenen (förra årets höstträd) som jag nu kunde återanvända igen.