onsdag 27 april 2011

Conscious Collection




Lite gamla nyheter kanske men för två veckor sedan kom H&M med sin Conscious Collection. En miljövänlig kollektion i vita, natur och pudertoner. Material i ekobomull alt. återvunnen polyester. Gillar speciellt de vita, lite pösiga shortsen och den korta gråa toppen i sweatshirttyg.

Bilder från h&m.

söndag 17 april 2011

Baka mer kaka






I helgen var det dags för ett macaronsbak igen. Bara att ta ett djupt andetag och börja skålla, skala, mala, sikta, väga och mäta temperatur. Sist jag bakade så misslyckades dem och jag har pausat tills jag nu skaffat mig en termometer att mäta sockerlagen med. Lite olika moment, visst, och så låter det nog krångligare än vad det är eg. Bara det att det är lätt att misslyckas och då känns allt förarbete så krångligt. Det är ju bara mandel, strösocker, florsocker och ägg som de innehåller. Denna gång gick det iallafall bra även om smeten kunde varit lite lösare och att jag kunde haft en bättre sprits. Goda blev de iallafall, med fyra olika fyllningar; vanilj, choklad, kaffe och vit choklad+citron. Jag åt tio stycken på en dag, det gjorde jag bra.

Williams-Sonoma hittade jag de här kakmåtten med lösa bokstäver så man kan sätta ihop egna ord och trycka på kakorna. Därifrån kommer även den här söta förpackningen, eg till för cupcakes men tänkte att jag kunde ju packat macaronsen i den, om jag nu inte ätit upp alla.

Tulpaner, ranunkel och anemoner från lördagens blomfrossa på Hötorget.

Empire State building




The Flatiron building (världens snyggaste byggnad enlig H)

Lite stadsbilder by night också. En kväll åkte vi nästan hundra våningar upp i Empire State building. En enorm utsikt på en glittrande stad.

Tack och hej, New York!

Vegetarisk lyx i New York









New York är verkligen en vegetarians dröm! Tänk om man alltid skulle ha ett sånt fantastiskt utbud av vegorestauranger och ekologiskt tänk. Att slippa lusläsa menyer i hopp om att i bästa fall hitta en rätt som är vego. Vi besökte en vegansk restaurang, Candle 79 och raw-food-restaurangen, Pure food and wine.

Snyggt presenterat, urbant, lyxigt och otroligt gott! Speciellt kul att se att det var blandade åldrar bland gästerna och en nyfikenhet och öppenhet istället för att förkasta det vegetariska köket och fortsätta tro att det består av kikärter, sallad och morötter. För första gången vegetariskt på ett helt nytt vis och vi testade grillad seitan (veteprotein). Raw-food var för mig något helt nytt det också, helt veganskt, inget kokt eller stekt och ändå lyckades de göra fetaost bestående av cashewnötter och en helt otroligt snygg dessert med tre sorters glass.
Två av dagarna åt vi på en indisk-vegetarisk restaurang. Fine-dining iall ära, men malai kofta är ju bland det godaste som finns! Givetvis blev det burgare och några pizzaslices också!

torsdag 14 april 2011

Kate`s paperie





Kate`s paperie är en kedja pappersbutiker med tjusiga handtryckta kort, både till form och hantverk, stämplar, omslagspapper mm. Vi kollade in i butiken i SOHO och mittemot låg pappersföretaget Papyrus fina butik.

1 brownie på 3




Men Å, hur söt får man va? I Washingtons parker och träd sprang, hoppade och lekte helt makalöst söta piff & puff-ekorrar. Bara att dela mig sig av sin brownie :)

Washington


Hirshhorn Museum


På torsdagen åkte vi till Washington. Med tåg så tar det 3,5 timme.
En rätt konstig stad, lite som Legoland med byggnader och sevärdheter efter varandra. Ha,ha, undrar vad de skulle tycka om den beskrivningen av huvudstaden?! Enorma hus i beige, ett "vita huset" som var väldigt mycket mindre än vad vi hade väntat oss och fantastiska små parker fyllda med magnolior. Förutom de största sevärdheterna så tittade vi på Space and airmuseum och konstmuseet Hirshhorn Museum and Sculpture Garden. Konstmuseet låg i en supersnygg byggnad som lite liknade ett rymdskepp, arkitekt är Gordon Bunshaft.

MoMA






Såklart, att vi var tvungna att titta förbi på MoMA (museum of modern Art) också!
En enorm samling med utställningar, från 90-talets musik + omslagsdesign till klassiska verk av Picasso.

Brooklyn/Williamsburg






I Williamsburg kollade vi på färgglada hus, besökte vintagebutik och handlade cupcakesformar. Vi letade även lite efter den veganska skobutiken Mooshoes. Vet inte hur vi (jag) läste kartan men när vi frågade så fick vi svaret "that`s Manhattan, you`re in Brooklyn".

Brooklyn var dessutom det enda stället i New York där vi såg folk i smala jeans, men så verkade det bo många svenskar där också.

Vi kom iallafall till Mooshoes också och även om jag inte hittade några skor så var det kul med en affär där det bodde riktiga katter! På dörren satt en skylt att man vänligen skulle respektera deras önskemål att inte besöka butiken om man bar päls.

Chelsea market


Bild från Anthropologie
Chelsea Market är en galleria med matbutiker/enklare restauranger, lite som en saluhall. Ligger i kvarteren i Meatpacking district. I gallerian finns även butiken Anthropologie som har fina kläder och inredning.

Magnolia Bakery






Sockerbit
I Greenwich Village ligger populära Magnolia Bakery. På en tvärgata bredvid finns nyöppnade svenska "Sockerbit" som säljer svenskt lösviktsgodis. Utanför bageriet fick vi köa en liten stund och H bedömer det som ett av de mest förnedrande ögonblicken ever..."köa för en cupcake".
Jodå, de var rätt goda, men Cupcake Sthlm är annu lite mumsigare tycker jag.

tisdag 12 april 2011

Greenwich Village



Mina absoluta favoritstadsdelar var Greenwich Village och SOHO, Greenwich Village speciellt. Där fanns lite mindre butiker, små söta hus på rad och inte bara stora varuhus med typiska amerikanska märken och banker. Där hittade man också små mysiga fik och den underbaraste glassen!

H hade bokat biljetter till jazzklubb. Det var så stämningsfullt att jag pinsamt nog måste erkänna att jag somnade.