söndag 17 april 2011

Vegetarisk lyx i New York









New York är verkligen en vegetarians dröm! Tänk om man alltid skulle ha ett sånt fantastiskt utbud av vegorestauranger och ekologiskt tänk. Att slippa lusläsa menyer i hopp om att i bästa fall hitta en rätt som är vego. Vi besökte en vegansk restaurang, Candle 79 och raw-food-restaurangen, Pure food and wine.

Snyggt presenterat, urbant, lyxigt och otroligt gott! Speciellt kul att se att det var blandade åldrar bland gästerna och en nyfikenhet och öppenhet istället för att förkasta det vegetariska köket och fortsätta tro att det består av kikärter, sallad och morötter. För första gången vegetariskt på ett helt nytt vis och vi testade grillad seitan (veteprotein). Raw-food var för mig något helt nytt det också, helt veganskt, inget kokt eller stekt och ändå lyckades de göra fetaost bestående av cashewnötter och en helt otroligt snygg dessert med tre sorters glass.
Två av dagarna åt vi på en indisk-vegetarisk restaurang. Fine-dining iall ära, men malai kofta är ju bland det godaste som finns! Givetvis blev det burgare och några pizzaslices också!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad gott det låter. Vattnas i munnen! /Sara