fredag 23 april 2010

Efter snö kommer vår!Efter snön kom våren och så kom snön igen...
Nu hoppas jag att våren är på gång för jag har hittat både tussilago och köpt en fågelholk med prickigt tak!
I väntan på fler plockbara blommor utomhus så finns det ju en massa fint på Vaksala torg. Det odlas grönsaker i köksfönstret också, tomater och basilika!

: (Från i måndags har jag varit sjuk. Har tillbringat dagarna i sängen med datorn. H har agerat sjuksyster och kommit med sushi och Ben & Jerry glass. H spelade i Sthlm, på Kägelbanan, i onsdags och det hade varit kul att se. Det fick bli radioversionen för min del istället. Gick bra det med.

VeckansOjoj, nu har det blivit glest melan blogginläggen igen men här kommer lite från veckan.

Förra helgen var det 24-timmars brödbak igen...ja, inte i sträck utan mer göra deg-jäsa i nästan ett dygn i kyl-jäsa igen utanför kyl-baka-jäsa-grädda. Den här gången med timjan och valnötter. Vi fortsätter bakandet i jakten på det perfekta brödet men det här var riktigt bra!

onsdag 7 april 2010

MacaronsDet här med Macarons måste jag bara prova på igen. De är ju så fina! och goda! Mina blev inte så släta och runda som de här men de var goda iallafall.

Bilder från macarong.se

The Garden collectionFint från H&M`s Garden Collection.
Allt i ekologisk bomull.

Bilder från thegardencollection.com

Vintage stories


På fredag lanserar KappAhl en 50-tals inspirerad kollektion för dam och barn. En del fina grejer tycker jag. Den lilla blå/vita blusen finns tyvärr bara för baby och ej till vuxen, den var riktigt söt!

måndag 5 april 2010

Grönsaker, kryddor & brödI helgen har det bakats bröd. Det råder ett stort brödnörderi här hos oss. Vi, eller mer H, testar levain, surdeg och fördegar. Själv sträcker jag mig som längst till fördeg och gammal hederlig vanlig jäst. På Trolltyg blev det i lördags både en jäskorg (därav det randiga mönstret på brödet) och ny köksgardin, "i gott sällskap" med en massa fantasifulla grönsaker på av Maija Louekari. Nu har vi ju mönstret "kryddhyllan", en klassiker som jag också tycker väldigt mycket om.

Idag höll jag på att frysa av mig fingrarna när jag var ut och fyllde mina gamla mjölkpaket med jord. Nu har jag sått fyra sorters tomat och så basilika.

Huslig verkar vara temat för denna påskhelg!

fredag 2 april 2010

Godis!


Godishelg på gång!
H hade tydligen träffat på påskharen på vägen hem. Hur vet han att jag älskar macarones?!

Jaja, nu har jag smygit in lite väl många blombilder här i inläggen som inte har så mycket med saken att göra, men håll till godo.

Påsk och blandat

L var förbi på mini-mini-cupcakes och hade vår med sig i form av små påskliljor, pionte och violpastiller.

Papper från Rice.

Malmö & Köpenhamn


Förra helgen var jag och mamma till Malmö och Köpenhamn. Där var det vår och 16°. Så skönt! Köpenhamn har så galet mycket fint, fast dyrt. Vi gjorde ett besök i blomsterkonstnären Tage Andersens butik. Där var arrangemang, fiskar och fåglar.

Fick med mig lite danska vårblommor hem i form av ljuvligt ljusrosa hyacinter. Känns lite vinterblomma för oss men ljusrosa gör att det känns riktigt vårigt.


Bilder från tage-andersen.com