söndag 28 februari 2010

Muffinsbak, igen...


Söndag igen. Helgen bjöd på Frantic Sunday och Jamie T på Debaser, indiskt med K och så lite cupcakesbak, denna gång morots. Gott!

torsdag 25 februari 2010

Alice




K har tagit fina bilder i Paris från en skyltning i varuhuset Printemps, mode med Alice i underlandet-tema. Fint!

Muffins


Bakade muffins i veckan. Citron och kardemumma med "crumble". Crumble=smör, socker, havregryn och mjöl som man blandar ihop till en smulig kakdeg och toppar muffinsen med. Det blir gott det.

söndag 21 februari 2010

Sonia Rykiel




Igår var jag och W till H&M och tittade på Sonia Rykiel`s kollektion.
Det blev en hel del randigt. Lite som engelsk konfekt.

Bild på modell från hm.se

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtansdag & nygammal godisburk



Idag är det alla hjärtans dag och H firades med frukost på sängen och ett chokladhjärta.

Tidagare i veckan blev det åter ett besök på Röda korset och jag blev en gammal plåtburk och två smörknivar rikare. Den kommer från Sonjas karamell och chokladfabrik som fanns här i Uppsala. Huset finns kvar och renoverades för några år sen och har loggan kvar på sidan av huset. Jag blir alldeles glad av tanken på att man gjorde så här fint mönstrade burkar, att de dessutom var fyllda med godis gör ju att man bli ännu lite gladare.

tisdag 9 februari 2010

Ljusstakar




Igår var jag på lunchpromenad till Röda korset. Där hittade jag två fina ljusstakar som jag velat ha länge. Vilken tur att nån annan inte ville ha dem! De är från Byarums bruk.

De här fina klossljusstakarna, Astack är stapelbara och en favorit. Går att kombinera som man vill. Design av Anne Heinsvig & Christian Uldall.

Bild från byarumsbruk.se och hayshop.dk

måndag 8 februari 2010


Ny singel på onsdag, "this passion won`t give me no rest.
Det här med att stänka färg i 80-tals stil har ju minst sagt gjorts förut men kunde inte låta bli denna gång för det passar så bra.

söndag 7 februari 2010

Frantic Sunday - NY!


Snart dags för ny singel av Frantic Sunday.
Jobbar på omslaget och har idag skrivit texten som ska scannas in. Har lyckats få färg både på överkast och golv. Nu blir det inget mer kladdande. Får nöja mig med det jag har nu. Detta kan man hålla på med i evigheter. Frågan är om nån annan ser det minimala olikheterna på bokstäverna?

Hurtig söndag & semla









Kan knappt tro att jag skriver detta, men idag har jag varit på gympa. Överhurtigt och jag är ganska skeptisk till det hela men behöver bli lite mer rörlig.

Annars har det fikats med semla och kaffe, njutit av blommor och att se solen för första gången på evigheter.

Blommor, semlor och fint papper gör en glad, så enkelt är det! Och fina fat från W och K och av S en prickig sjal som tog två veckor på sig att komma hit från Geneve men som nu äntligen är här. Tack!

Paul Smith + Arne Jacobsen




Stelton firar 50 år och Paul Smith uppdaterar Arne Jacobsens Cylinda Line-serie med färgglada handtag. (Hittar ingen bild på det...ni får tänka er det)
paul Smith gör ju annars det mesta randigt. Som dessa fina sockor. Bild från www.paulsmith.co.uk/

Ask av Jonas Lindholm


Små, fina handdrejade askar i stengods. Finns i flera färger och i pastell ser de ut som macarones :-)