söndag 20 december 2009

Jul & fika










Idag har det fikats med gröt, kakor, lussebullar, cheesecake och godis och öppnats paket.

fredag 18 december 2009

Praliner i tomteverkstan




Här på kvällen har jag gjort en bra sak och en riktigt dålig sak. Till den bra saken hör att jag gjort tre sorters praliner. Kardemumma & kanel, ingefära och så vit tryffel med citron. Innan så köpte jag en "grekisk pizza", kom hem vrålhungrig och såg att det på pizzan var oxfilè, värsta tänkbara för nån som varit vego i 15 år...Tänkte inte på att pizzan jag brukar beställa heter vegetarisk special och inte "grekisk"...fick ge mig ut igen och köpa en ny på ett annat ställe. Sådärja, då har jag provat två av Fålhagens pizzerior under en och samma timme, inte så illa.

torsdag 17 december 2009

Sonia Rykiel




Gillade verkligen det randiga i fin färgskala i Sonia Rykiels kollektion för H&M av underkläder och accessoarer som presenterades förrförra lördagen. Allt fint paketerat i påse med randigt foder :)

Håraccessoaren överst har jag inte sett "på riktigt" men ser fin ut.
Bilden är lånad från hm.com

Lite vår!



Nu är jag mycket trött på julen helt plötsligt...granen står har stått oklädd i två dagar nu och det är snart dags att plantera nya hyacinter. Igår var jag och H på julklappsjakt men jag föll för en eko-trikå-oversize-tröja och H för en skjorta i 80-talsfärger. Inga klappköp denna gång alltså.

torsdag 10 december 2009

Mer pepparkaka!



Igår bakade jag och H pepparkakshus och idag dekorerade jag. Gjorde dessutom en liten radhuslänga. Nu är jag rejält trött på både pepparkaka och glasyr.

måndag 7 december 2009

Jul igen!







Helgen var julig med en tur ut i skogen för att samla in mossa, kottar, lingonris & blåbärsris. Sen var det barr och skog i hela lägenheten. Efter det gjorde jag fler kristyrhjärtan som H kommer undra "var ska vi ha alla nånstans?", gjorde några stora pepparkakshjärtan och så äntligen lyckades jag baka nåt som kan kallas och se ut som bröd.
Sen var det måndag igen.

tisdag 1 december 2009

Jul i sikte!






Idag har jag varit i köket hela kvällen. Först gjorde jag en mexikansk gryta med sötpotatis, matbanan, massa olika nötter och frön ihopmixade, majs och haricot verts.
I själva såsen hade man i inte mindre än en hel 72% chokladkaka. Detta var enligt recept och inget jag klurat ihop själv för att få in choklad även i middagens måltid. Det hela blev rätt gott även om man till en början inte riktigt visste om det var gott eller inte. Dock smakade det hela aningen för mycket choklad för att vara mat kan jag tycka.

Efter det bakade jag pepparkakor. Gjorde deg igår från recept av Monika Ahlberg (Rosendahls trädgård). Blev riktigt goda och smakade knäck. De innehåller mycket sirap som först ska kokas lite och det är det som ska göra dem knäckiga.

Igår gjorde jag små kristyrhjärtan som har legat på tork nu ett dygn. Finns nästan inget roligare än att göra såna! :-)

Struten i papp är lite pyssel från helgen och handduken med brödkaka från Marimekko.

Nu är det kväll och jag ska ta och kolla på webbtv och Ullared, en favorit just nu.