söndag 29 november 2009

Polarn & PyretI veckan hittade jag världens finaste knästrumpor hos Polarn O Pyret. På hm fanns även en oversize tröja i randig svart/vit ekobomull. Vi får se, antingen blir det en succé eller så känner jag mig som en jättebebis.

På utflyktIdag har jag varit och hälsat på K i Stockholm. Efter en snabbtur på stan blev det mys-fika, god mat plus lek med katter hemma hos K. Mycket trevligt!

(Dessutom fick jag fin-fina chokladgrejer från Harrods!)

måndag 23 november 2009

Nytt från Marimekko

Fint mönster på porslin och textil från Marimekko, "Hyvässa seurassa"= i gott sällskap.
Formgivet av keramikern Sami Ruotsalainen och mönsterskaparen Maija Louekari.

Bilder från Marimekko.fi

söndag 22 november 2009

Kattkalenderdags!Idag blev Kattkalender 2010 färdig!
Här på bilden är lilla söta Ella som vid 4 veckors ålder flyttade in hos en äldre dam. Hemtjänsten hittade henne under en byrå. Ingen vet var hon kom ifrån. Hon fick flytta till en annan dam som är bra på att föda upp små kattungar med nappflaska. Efter det så flyttade hon till en släkting till den äldre damen som hittade henne.

Bak idagIdag har det bakats igen. Lussekatter och kärleksmums som bland annat innehöll 300g smör, 400g choklad och 2 dl grädde. Då blir det blir gott kan jag säga!

Stockholm igår

Igår var jag och W på tur till Stockholm. Det blev till att trängas med pysselsugna på Panduro hobby och julklappsgalna människor. Lite pysselsaker från Lagerhaus blev det, några små grisar och band från Koffert.

måndag 16 november 2009

Lördag & söndag
Nu var det länge sen jag skrev nåt igen! Det är "kattkalendertider" och en del pyssel med det just nu, men kul. Dagens höjdpunkt var iallafall att få "riktig post", älskar att få kort och brev och idag var det extra kul med post från både Sydafrika och Australien :-)

I helgen var jag till Örnsundsbro där de bl a har en IIttala outlet. Där blev det några Kivi-ljuslyktor i färgen "blåbärsblå" och en "traktörpanna"=extrema vuxenpoäng. I butiken bredvid hittade jag ett fint fat för ljus, blommor och kanske kakor!
Efter det Biskopsgården i Bälinge där det blev årets första julhänge från danska Walther & co. Därifrån är också översta bilden lånad.

En tidig julpresent har anlänt också, från Spanien, en liten julfågel :-) Tack!

...och i lördags gjorde jag äppelmos.

söndag 8 november 2009

TjuvstartIdag har jag tjuvstartat julen och bakat lussekatter. Ska man hinna med att äta riktigt många så måste man ju börja i god tid. Premiärbak blev det för vår nya hushållsassistent också!

söndag 1 november 2009

SöndagIdag är det 18 år sen jag och S stod utanför Globen och väntade på New Kids On The Blocks spelning. Så här 18 år senare vad gör jag då? Jo, tvättar, bäddar rent, bakar morotskaka. Var sak har sin tid, kanske håller jag på att bli vuxen.

Sedan date med W och praliner i söta färger, stickar fortfarande på vinterns vantar i rosa, höstpyntar med rönnbär, har fått fina bommor av H, har hittat plåtburkar på Coop och tyg av Lotta Kuhlhorn på Ikea.

Dali på Moderna MuseetIgår var jag och H på besök i huvudstaden och Moderna Museet för att tillsammans med tusen andra se utställningen med Salvador Dali. Riktigt bra var den!

Vi hann även med att äta NK-mint och få riktig höstkänsla på promenaden till Moderna, det var redan skridskoåkning i Kungsträdgården.

Jag älskar verkligen museum-shoppar och köpte en skisspenna med ett Andy Warhol-citat på.
Det finns flera olika med olika konstnärscitat. Den här fina te/kaffekannan finns också i shoppen.

Bilder från modernamuseet.se