fredag 28 december 2012

Juldagarna

Julgranen åkte ut redan den 23:e, en matkasse barr sopade jag upp, och snart åker tulpanerna fram. HIttade en ny liten gran i en snödriva på Kungsgatan. Inte kunde den väl stå där ensam och naken i jultider så jag tog hem den. Behändigt med liten fönstergran. :)

torsdag 20 december 2012

Marsipangris

Resultatet när fyra personer över 30 tillverkar marsipangrisar. En råtta, en säl, en krokodil och en vampyr. Känner helt klart att det var fel beslut att ta fram den röda karamellfärgen. Trots att vi förpackade i cellofanpåsar och allt kan jag inte ens visa resultatet i färg...

onsdag 19 december 2012

Grön och grann...

Jo, granen står visst så grön och grann i stugan men frågan är hur länge till?! Sa till H att passa på att sitta nära och beundra spektaklet för det kan mycket väl bli så att den åker ut redan på juldagen. Man får se till att inte andas på den bara för då trillar barren av, ja, det är så pass. Varje år samma sak men den här var extrem.

måndag 17 december 2012

Sweet!

Gjuter i juletiden. Chokladkatter.

onsdag 12 december 2012

A christmas duel!

Bästa jullåten! Både röstmässigt och textmässigt. Hives och Cyndi Lauper i duett. Så långt ifrån glättiga duetter man kan komma. Snygg bild också!

måndag 10 december 2012

Rockin`around!

Julfotade i helgen. Hela köket var ett kaos! Numera latfotar jag mest med mobilen men gillar det lite korniga, klara färgerna och vänd-dia-effekten. De översta två bilderna är tagna med vanliga kameran och de blir ju lite krispigare så måste sluta vara så foto-lat.

fredag 7 december 2012

En bok

Såg att mejeriprodukterna jag gjort, Sju gårdars, finns med i boken "Lite dyrare, mycket bättre mat". Skoj!

onsdag 5 december 2012

Lite annat än julpynt

Detta har fångat mitt intresse på sistone. Organic top från t-shirt store, fjortishörlurar från urbanears, parfymen Blanche från Byredo, glitter, just detta är från inkkit, lurigt iphone case från Monki och kameran! Leica i samarbete med Paul Smith.

tisdag 4 december 2012

Pepparkakshus 2012

Igår gjorde vi ett pepparkakshus! Pustar ut att vi fick ihop ett i år också utan trasiga delar och brända fingrar. När H började prata om att sätta spiror på taket och ta fram den rosa karamellfärgen var det dags att byta julmusik och pausa tyckte jag.

måndag 3 december 2012

Pynt

Vårt hem har berikats med ett rådjur! Vissa är glada över det, andra inte.

söndag 2 december 2012

Adventslyktan

Första advent. På Röda korstes julmarknad förra söndagen hittade jag denna "adventslykta"(?)som det stod på den obrutna förpackningen från 1970. I 42 år har den väntat på sin plats. Den är så snygg så jag vet inte var jag ska ta vägen.

lördag 1 december 2012

Paniken när man inser det faktum att man har provat paljett-tights OCH läsglasögon på samma vända på stan och är lugn med det. Går hem och lyssnar på Refused och känner mig ung igen. Can I scream?!!!!!!!!!!