torsdag 28 juni 2012

Krydda!

Det frodas i kryddlandet nu! Å så smultron och en igelkott som kommer på besök då och då. de här blomsterpappren såg jag någonstans på någon blogg, men kommer inte ihåg var. Man planterar alltså hela pappret i jorden och upp växer blommor.

tisdag 26 juni 2012

På landet

Söndag vid Wiks slott. Litet sött slott med otroligt mysig omgivning och promenadstig på 3 km med kaffe-i-termos-stopp. Får, kor, rådjur, hackspätt och ekorre inom loppet av en timme! Stadsbor på grönbete!

måndag 25 juni 2012

Regn

Regn, kaffe, pistagemacarons!

onsdag 20 juni 2012

Old lady

Pelargoner! och så har en gammal dam flyttat in hos oss :)

tisdag 19 juni 2012

Sommartårta bakad delvis med recept från Linda Lomelinos bok och lyxig choklad från Askinosie

måndag 18 juni 2012

Maj

I maj var vi till Köpenhamn. Vi bodde på mysiga hotellet Axel guldsmeden, ett hotell med eko-lyx. Strosade runt i antikaffärer, fikade på cafè med färgsorterad litteratur och kollade in utsikten (och ja, utställningarna också så klart) på Louisiana.

torsdag 14 juni 2012

Donut!

Hur sjutton gör de??? för att få såna knutar? Nu vet ja! :) Man har en sorts donut av fluffigt material i håret. Bloggar och google, man lär sig så mycket ;)

onsdag 13 juni 2012

På modet

Verkar som att jag har hakat upp mig på två saker. Draperade kläder och rävar. Klänningen från Fifth Avenue shoe repair var så överdraperad att jag inte såg vad som var vad så jag hade sönder den när jag skulle ha den igår...blir till att tråckla ihop då. Byxor i två lager med smala ben och vidd upptill, även dem från Fifth avenue´s outlet på Nybrogatan. Mobilskal finns hos engelska Aubin & Wills. Skor i lackat fuskskinn från Stella McCartney.(Finns bara i min fantasi för de är slutsålda) Armbandet Screw bangle från Sophie by Sophie. Halsband i trä/metall från Monki. Puderrosa klänning från Acne. Vill man tugga matchande och fancy så kan man shoppa sig tuggummin från Hermes...

måndag 11 juni 2012

Moonrise Kingdom

I fredags var jag och H på bio och såg Moonrise Kingdom, av Wes Andersson och Roman Coppola. Gå och se! Inte bara för att det var en fin historia utan för att den är så snygg! Typografin är även den galet fin och gjord av Jessica Hische, vars hemsida gör mig stressad för det är så mycket inspirerande.

tisdag 5 juni 2012

Gillar!

Veckans två favoriter: Ekote som både är gott och snyggt. Har bara provat grönt earl grey med lakrits och det är redan en favorit. Finns hos Tehörnan i Uppsala eller hos Renee Voltaire. Glada rävmönstret på t-shirt finns på T-SHIRT STORE.

fredag 1 juni 2012

Rådhuset, Myrra

I Uppsala har vi en ny galleria, Rådhuset. Kilade förbi igår och tittade på planet högst upp dit Myrra nu har flyttat. En helt otroligt fin lokal, eller mer som en rejäl våning!