fredag 21 oktober 2011

Green kitchen stories








Kan vara den bästa och finaste vego-recept-sidan, Green kitchen stories! Otroliga bilder och recept som skulle få vilken inbiten köttätare som helst att go vego! Här finns allt, soppor, bröd, varmrätter, efterrätter, sallader, kakor mm.

Bilder från www.greenkitchenstories.com

torsdag 20 oktober 2011

Igen


Snart måste det vara dags för ett nytt macaronsbak! Kanske redan i helgen. Borde börja nu så kanske man i bästa fall får äta någon på söndag...det tar sin tid att baka de där rackarna. På utflyktslistan står Petit France i Stockholm! Någon gång i höst måste det bli av! Surdegsbröd och franska bakverk, kan det bli bättre?

tisdag 18 oktober 2011

Höstens


I kontrast till förra färgglada inlägget kommer nu detta som går i, ja, mer i grått. Nu när jag la ihop bilderna så inser jag att jag verkligen undviker färg på kläder. Är jag tråkig, är jag praktisk, är det samma sak?! Gillar ju eg färg men får bli på raggsockor och på rosa vantar istället och på illustrationer och kuddar.

Basker: 49 kr, H&M
Kappa i återvunnen ull: 599 kr, H&M
Vegostövlar: 399 kr, Din Sko
Yllesockor 145 kr, Svensk slöjd
Rätstickad ylletröja: 690 kr, COS
Jeans: 690 kr, COS
Eko garn: 58 kr, Marks & Kattens
Sjal med räv: 99 kr, H&M
Twisted jersey dress: 690 kr, COS
Panelled knit top: 690 kr, COS
Tubhalsduk i ull: 350 kr, COS
Vegokängor: 299 kr, Skopunkten

fredag 14 oktober 2011

Pantone!




Förutom ett memoblock i form av ett päron var detta min enda Barcelona-shopping. En ask med 100 stycken vykort i olika pantonefärger. :)

Bilder från www.room6.com

onsdag 5 oktober 2011

Barcelona!







För ett par veckor sen var vi i Barcelona. Sensommarväder och lagom varmt men överdrivet mycket turister. På söndagen var det mesta stängt så vi passade på att beta av lite sevärdheter.Vi började dagen med ett besök på Barcelonas moderna museeum, det märkligaste moderna museeum vi varit på, väldigt alternativ utställning. Snygg byggnad! Efter det La Strada familia (såg ut som den höll på att smälta. Kommer ta 20 år till tills den är klar, galet!) och häftiga Gaudiparken.

Så klart var vi tvungna att gå längs La Rambla också, gå inte dit. Bara en massa turister och shopping av kylskåpsmagneter.

Mest gillade vi stadsdelen Grácia där det fanns mysiga uteserveringar, god ekologisk glass och fin antikaffär. Vegovänligt var det direkt ingenstans men vi hade i förväg kollat upp en restaurang som heter Sesamo som var fantastisk. Modern/supergott/snyggt presenterat.

Nu tillbaka igen till frost under fötterna på morgonen och vantväder.