torsdag 29 september 2011

Mina hoods 1935
Här bor jag. Såg ungefär likadant ut 1935 som nu. Ja, fastän de små träden nu vuxit upp till en stor allè och att större delen av Fålhagen numera inte är en odlingsbar åker utan hus. Tänk att det ser ut att vara odlingslotter där i kanten längs med spåret och bakom Tripolis, där började landet. Brukar tänka på vilka som bott i vårt hus från 1926, hur såg de ut, vad hade de på sig? Bakades det bullar i köket redan då? Dansades det Charlston i vardagsrummet.

1926 var vårt hus modernt. Jo, det hade inte utedass utan torrtoa inomhus. Modernt.

Översta bilden fotad av Oscar Bladh.
Modebilder och dansbild från 1920-talet.

Kantarelljakt


Kantarelljakt i lördags. Äger inga gummistövlar men måste skaffa inser jag, inte bara för att de är fina utan möjligen även praktiska. Kantarelljakten går nog bättre när man inte har blöta sneakers. Hittade en halv liten hink trattkantareller men köpte ett kilo på torget på väg hem också.

fredag 23 september 2011

Lite Liberty


Delar av dagens klänning från H&M. Köptes för 9.75 på deras halva-rea. Lite Liberty, lite höstig trots sommarkollektion.

torsdag 15 september 2011

NY! GräddeNy produkt i Sju Gårdar-familjen. Har man sån här "egen" grädde måste man ju prova att göra egen creme brulee. Så, jag köpte sockerbrännare och satte igång. Resultatet blev, som H sa, smakar gott men smakar vaniljsås. God men lite för lös. Hade för stor form. Men sockerkrispet, det blev bra.

tisdag 13 september 2011

Saipua

Fantastiska florister från Brooklyn. Så fina färgkombinationer. Arrangemang kan lätt bli lite stela men här blandar man färger och former och det blir bara så superbra, elegant och bohem på samma gång!

Fina årstidsportfolios finns på http://www.saipua.com där också alla bilder är lånade.

fredag 9 september 2011

Tygpåse


Frantic Sunday har fått en alldeles egen tygpåse!

torsdag 8 september 2011

H&M Conscious collection fall 11Fint!
H&M´s folkloreinspirerade miljövänliga/ekologiska kollektion.
I butik 6 oktober.

onsdag 7 september 2011

Stickad ekokollektion från Esprit


Tillsammans med tre studenter från Royal College of Art i London har Esprit skapat en kollektion som har utgångspunkten hållbarhet.

Kollektionen innehåller oversizetröjor, byxor och klänningar i limiterad upplaga. Lanseras nu i september.

Bilder från damernasvärld.

tisdag 6 september 2011

Repa & repa upp!


Tisdag och H repar och jag regerar över Spotify och söker på "80`s". Samtidigt river jag upp det jag stickat. Det hör nämligen till att riva upp när man stickar.

måndag 5 september 2011

Renee Voltaire


Hampaprotein till smooties och kanel/mintgodis från Renee Voltaires shop på PUB.

torsdag 1 september 2011

Goody good stuff!


Igår var jag på jakt efter skinnfria, enkla vinterstövlar, igen. Med uselt resultat som vanligt. Fick nöja mig med att jag på hemvägen sprang på en ny sorts vegetariangodis med naturliga arom och färgämnen. Det blev två påsar, en "summer peaches" och så "sour fruit salad". Gott!

Finns hos hälskostbutiken Life för 19:-.

www.goodygoodstuff.com