söndag 28 augusti 2011

Godmorgon!


Ibland, på helgen, serverar jag en sån här tjusig och kärleksfull latte till en morgontrött.

Pressglas & pysselPå tal om att inte köpa fler udda grejer... Iallafall, köpte tre pressglasfat och två snapsglas på Röda korset som jag limmade ihop till ett våningsfat!

Vaksala torg


Igår stod jag på Vaksala torg och sålde saker jag anser att jag ej behöver. Till exempel min gamla kasettbandsväska och skrivböcker med New kids on the block. Skrivböckerna oanvända eftersom man tyckte att de var för fina för att användas. När jag ser alla grejer som folk, inklusive mig själv, släpar på och säljer lovar mig själv att inte samla på mig fler onödiga ting. Dock var just dessa två saker ytterst nödvändiga och användbara när det begav sig. Det jag tänker på är framförallt de bra-att-ha-saker som man samlar på sig och som sen visade sig inte vara såna bra-att-saker trots allt.

fredag 26 augusti 2011

Berry BoostBerry Boost från Renèe Voltaire och färgglada randiga strumpbyxor från Sonia Rykiel = glad fredagsmorgon!

Bilderna redigerade med appen Instagram och favoritfiltret "poprocket".

söndag 14 augusti 2011

Sunday morning


Började dagen med en solgul mangosmoothie med råsocker. Eller nja, inte helt sant, men låter bättre än att jag egentligen började dagen med överblivna chips och ost. Gott ett tag men var tvungen att toppa det hela med mangosmoothie.

Det går bra nu
I fredags snörade jag på mig mina nya rea jeans-sneakers och gick på konsert med Håkan Hellström med Frantic Sunday som förband. Dagen innan hade de spelat på Way out west efter att de vunnit tävlingen The next big thing. Skoj!

De blommiga Liberty-inspirerade skorna och de i jeans kommer från Vagabond.

onsdag 10 augusti 2011

Dalior och katalanska maränger
Mera bak...sen ska jag skriva om något annat.

Jo, fick en massa äggvitor över när vi (läs H) gjorde chokladglass i helgen. Provade att göra katalanska maränger och även om de blev rätt snygga så blev de inte så där härligt sega. Detta trots att jag vispade över vattenbad till 65 grader osv.
Kanske dags för marängsviss snart.

Å blommor. Kila iväg till Vaksala torg på lördagsmorgonen och köpa någons egenodlade dalior, höst är bra.

Bakat
Det har bakats en hel del under semestern...
Bland annat dessa bakelser med vanilj, jordgubbar och vit choklad och provat New York-kak-formen och göra bröllopskakor till brors bröllop.

tisdag 9 augusti 2011

Sandhamn

För en vecka sen satt jag på en varm klippa OCH badade TVÅ gånger! Är annars en riktig badkruka. Nu, höst. Efter mycket velande fram och tillbaka om eventuella resmål så blev det iallafall en minisemester till Stockholms skärgård, Sandhamn och Möja. Vilken lyx att det ändå är så nära till skärgården, otroligt fint, idyll är ordet. Lärde mig bl a att man icke tar ballerinas med flätade hål i på sig - sand överallt. Åt ljuvliga mazariner på det lilla bageriet och fick än en gång erfara att man inte heller i skärgården är vegetarian...

Bild på solnedgång, jajjamensan! H ville prompt ha den på bild (av någon anledning) Den lynniga solen ville aldrig gå ner och det visade sig att vi satt och väntade två timmar innan. Jag protesterade och vi gick och åt istället. Vi hann med solnedgången också.