torsdag 30 juni 2011

Midsommar

Midsommar i Vansbro i mycket gott sällskap. Jag var en lat fotograf i helgen. Visst skålade vi för en midsommar till, med färskpotatis och inte sill. Det duggregnade, det badades (inte jag) det åts för mycket, lyssnades på väderleksrapporten på P1 och andra svåra radioprogram i sommarstugans 60-tals miljö, drack te ur blommiga koppar och åt bullar, rodde eka i regn och såg den lite otippade vita partybåten åka förbi både en och flera gånger och jag gjorde prinsesstårta för första gången med rosor från grannens gård i Uppsala, såg hare (som vissa envist påstod var kanin), iller (tror vi), mus, en hel familj tranor och spår av en gnag-glad bäver.

På midsommardagen åkte vi till Mora, en söt stad. Besökte Zorngården med tillhörande museum för första gången. Imponerades nåt enormt av Anders Zorns akvareller, ja så klart av oljemålningarna också, men faktiskt främst av akvarellerna som var magiska och nästaintill fotografiska. En kul rundvandring i han och hans frus Emmas fina hus blev det också.

Bild från ett av de fina gästrummen i Zorngården.

söndag 19 juni 2011

Makrills nya halsband
Idag sydde jag ett nytt halsband till en figur med sammetssvart päls och vita strumpor på tassarna. När han inte ser så här snäll och söt ut roar han sig med att nattetid kravsa fram mina händer och fötter under täcket. Aj aj!

Närodlat


Middagsmat lördag. Så närodlad som en pesto kan bli, basilika direkt från fönsterbrädan i köket.

lördag 18 juni 2011

Tålamod
Konstnären Inge Johansen broderar, väver och syr.
Hantverk ♥ konst!

Bilder från www.ingejacobsen.com

måndag 13 juni 2011

I wish...


Näe, trots mina sprillans nya "Nike LunarSwift+2" så gick det verkligen inget vidare i Blodomloppet. Tänkte att jag iallafall skulle upprepa förra årets succè, dvs att ta mig runt joggandes de fem kilometrarna, men icke. Det var helt enkelt för varmt, jomen det var det. Men, hur snyggt är det inte med prickiga sneakers? Är barnsligt nöjd med dem. Kanske skulle jag nå mer fantastiska resultat om jag även uppdaterade min outfit med några plagg och lite snygga accessoarer från Stella McCartneys Adidaskollektion.

Bilder från adidas.com och nike.com

onsdag 8 juni 2011

RabarberpajÅrets första rabarberpaj, i små hjärtformar dessutom!

Här är receptet:

1 paj / 4 portionspajer

100 g mandelmassa
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker

4 rabarberstjälkar
3 msk Smör
Kanel & ingefära

Arbeta ihop mandelmassa, smör, vetemjöl och socker till smuldegen. Tryck ut ca hälften i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 5 minuter.
Skiva rabarbern i små bitar och stek i smöret. Pudra med kanel och ingefära.
Fördela rabarbern över formen och strö över resterande smuldeg.
Grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter, tills smuldegen ser gyllene ut.

Servera med vispad grädde.

Exakt så!
Favorit-rospåslakanen i ekobomull från H&M Home och rosutsikt från sovrumsfönstret, plantering i krukor och det har visst blivit sommar.