söndag 29 maj 2011

COS!


Äntligen! så har Cos öppnat butik i Stockholm! Förra fredagen öppnade de på Biblioteksgatan. Cos har funnits sedan 2007 med den första butiken i London och ägs av H&M men utbudet är bra mycket roligare. Välsydda plagg i fina tyger och med enkla men smarta detaljer. Väldigt nordiskt, konstnärligt och lite japanskt tycker jag.

Inredningen är gjord av William Russell (som även står bakom Alexander McQueens och Margaret Howells butikskoncept)

torsdag 26 maj 2011

Glass!
Smart nog så köpte vi en glassmaskin-del till KitchenAidassistenten i New York, till en tredjedel av priset här i Sverige. Jodå, visst skulle den passa fint även på en maskin köpt i Sverige. Inte passade den på vår iallafall. Eller jo, själva byttan men inte spateln som hade ett annat fäste. Hittade en butik på söder som säljer reservdelar och kunde där få tag på fästet. Kostade lika mycket som hela glassbyttan men ändå, man man vill ju kunna göra glass! Macy`s, varuhuset där vi köpte, var snälla och gav oss pengarna tillbaka för felaktig info och vi kan nu göra bedårande glass! Slutet gott efter lite fix alltså!

I boken "the great scoop" finns en massa recept jag vill testa. Till exempel körsbärsglass med rostade mandlar. Är även sugen på att göra glass med mandelmassa.

Vill man inte göra egen glass så är ju Ben & Jerry`s mumsiga "Cherry Garcia" god nog.

tisdag 24 maj 2011

Pippi på pioner!
Pioner är det finaste så här års!

Fågeltapeten är söt men lite för romantisk för att den skulle passa någonstans hemma, möjligen om man hade ett tapetserbart badrum eller walk-in-closet, men det har man ju inte.

På lätta fötter...


Ibland händer det att jag kommer iväg på gympa...ibland så mycket som en gång i veckan. Värt att dokumentera och lägga upp bloggen tycker jag ;)

onsdag 18 maj 2011

Gillar!
Gillar fotograferingen för Monkis nya kollektion. Är svag för både lek med skala och illustration i foto.

Lite likt Frantic Sundays videoinspelning, inte bilderna men själva idèn det här med att vara i olika rum.

Styling:Emma Wickström
Photography: Aorta/LundLund
Illustration: Ellen Berggren


Bilder från monki.com

söndag 15 maj 2011

SöndagEn förkyld och regnig söndag ser ut så här, söt sömnig katt och lila frukost iallafall.

onsdag 11 maj 2011

Ljust & fräschtPå dörrmattan i måndags låg både Elle och Sköna hem+bifogad chokladbit. Att man kan bli så glad för ett par tidningar och choklad! Annars läser jag just nu boken Ljust och fräscht av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert.
Jodå, igenkänningsfaktorn är ibland skrämmande hög, t ex om vit färg. Har man inte valt vit färg någon gång eller målat så tror man nog att vit färg är vit färg. Vissa skrattade lite och sa att "ska det vara så svårt för er att bestämma vit färg på väggarna". Vitt som går i grått, blått, lila, rosa, grönt, beige... Ja, det finns en hel del mellan snövit till gräddvit om man säger så. Hur som helst så slutade det med färgen Uppsala-vit, en vit som går lite åt det gråa/gröna hållet, vi ville inte ha någon som gick åt det gula, men ändå skulle den vara lite varm. Vitt är inte bara vitt alltså. Visst känner man igen sig i klyshor och att man faktiskt, även om jag ogärna erkänner det, har arrangerat grönsakerna eller rättat till en kruka för att få en "bättre balans". Men för att försvara mig lite så är det väldigt skönt när saker är placerade på ett "behagligt sätt". Det kan vara på ett stökigt-behagligt -sätt eller nåt annat men just att förhållande mellan färg, form, storlek osv känns bra. Jag kan inte beskriva det på ett mindre pretto sätt tyvärr...

På listan över de tio sakerna man bara gör i inredningsreportage håller jag inte alls med utan bockar snabbt av att vi spelar både akustisk gitarr, torkar svamp, skalar rabarber och bakar cupckes med strössel i form av stjärnor, ja faktiskt även hjärtan och snöflingor ;)
H kollade upp från boken och sa lite upprört att han minsann använde kapris, ofta dessutom! (det fanns med på listan över saker man bara har i kylen men aldrig använder)

Väldigt underhållande läsning om ni gillar inredning!

MalmöI helgen var jag och mamma i Malmö och ett fint men icke-vego-vänligt Köpenhamn. Skönt med tre lediga dagar i solen och kul att se något nytt!
Shoppade några växter i Slottsträdgården i Malmö som hade vårfest i lördags. Det blev en akleja som ska bli dubbel rosa med en kant av vit/grön, lät fint! och så en portlak som är en ätbar växt som innehåller omega 3, bra! ser söt ut och nästan som små näckrosor.

söndag 1 maj 2011

maj
Äntligen vår! Fågelkvitter och ljus i glipan mellan fönster och rullgardin på morgonen. Imorse i och för sig frost och vant-väder igen.
Valborg firades med schwartzwaldtårta på tant-vis. Gnäll-tanten i mig tycker nämligen att Valborg är en alltför skräpig, skränig och sunkig tillställning.

H fick en fågelbok när han fyllde år. En bok där man även kan lyssna på hur de olika fåglarna låter. Kan behövas med tanke på att han beskrev en fågel han sett i trädgården så här "den var gul, hade tofs och liksom svarta Batman-glasögon på sig, vet du vilken fågel det är?" Ehh..nej.
Vi spelar upp kvitter för katten som yrvaket kollar sig omkring men snabbt somnar om när han inser det orimliga i att en havsörn skulle befinna sig i lägenheten.

Förutom att baka surdegsbröd, göra tårtor och äta restaurangmat som ser ut som svårbegriplig konst, är det här sånt som par runt tretti boendes i stan sysslar med, så ni vet ;)

Volt

I påskhelgen var jag och H i Sthlm och åt på nyöppnade restaurangen Volt. Trevligt! och så otroligt snygg mat att det kändes rått att sätta gaffeln i skapelsen. Fin-krog på ett mer avspänt sätt och till bra pris. Stort plus för kreativitet och närproducerade råvaror, litet minus för att det inte finns någon färdig vegorätt på menyn utan anpassar de andra till vego.

Den här efterrätten tog H. Underbart god! Fänkål, vit choklad, sorbet på filmjölk och en creme med lakrits.

Bilden överst från DN - illustratör Stina Wirsén.
Den andra från Svenska dagbladet.