måndag 31 januari 2011

Bea Szenfeld




Inspirationsbilder av duktiga modeformgivaren/stylisten Bea Szenfeld. Gillar speciellt att hon gjort kläder i papper i kollektionen "Whatever, forever". Klänningen längst ner till vänster är gjord av pasta för Barilla.

Bilder från szenfeld.com

söndag 30 januari 2011

Söndag, blåbär och chokladbollar



Söndag. Det verkar vara tid för amerikanska blåbär nu, även hemma hos oss där vi strösslar dem på dem mesta. Gott!
I övrigt har söndagen varit rätt huslig. Rev ut hela skaffariet, kastade det som skulle kastas och fyllde på burkar, det var på tiden efter att tryckt in maten och snabbt stängt dörren istället. H deltog inte i städ av skafferi utan påpekade istället att han ville ha en egen hylla. På den ska han ha torkad chili, kaffefilter, kaffe, olivolja, limeblad och musli, dvs de saker som bara han använder. Jag är den som stökar tydligen. Så blev det INTE. Den som städar får bestämma antog jag.

Chokadbollar har jag inte gjort i vuxen ålder så nu var det dags. Gjorde dem på vuxenvis, dvs med viljessans och whisky. De är fortfarande goda, riktigt goda :)

torsdag 27 januari 2011

Ordspråk och fint papperspyssel





Det här med ordspråk har man ju sett ett tag nu i olika former men gillar verkligen Therese Sennerholts tavlor speciellt "do what you love, love what you do". En annan favorit är citatet överst av Oscar Wilde.

Pappersblommor/pom-poms i matta våriga nyanser som ger både ha och pysselbegär!
Här finns beskrivning på hur man gör egna.

Bilder från Martha Stewart.

onsdag 26 januari 2011

Le Rouge




Igår var jag och H på restaurangen Le Rouge i Gamla stan, min födelsedagspresent från H♥. Mycket gott och snygg inredning! Ett helt perfekt ställe att vara på en kväll mitt i veckan när det är kallt utanför och det känns lite för långt till vår och värme. Efter tryffel och kronärtskocksrisotto, ost, vin och choklad-kola-paj var det dags för en värmande kopp te på stationen och tåget hem. En superbra onsdag helt enkelt.

måndag 24 januari 2011

Typografiskt pyssel!





Inspirerande typografi-pyssel-bok om man som jag är galen i typografi.
Kolla mer i den här.
Finns att beställa här.

fredag 21 januari 2011

Stickat




Fina hemstickade grejer i julklapp och födelsedagspresent.
Sjal från W och tossor med pom-poms och raggisar från L.
Har många "på-gång" projekt själv också, som denna halsduk åt H som jag kommit halvvägs på. Den skulle nämligen vara jäääääääättelång så tur att jag stickat på stickor 10 i supertjockt garn.

onsdag 19 januari 2011

Chinos...


...det trodde jag verkligen inte om mig. Har alltid haft en 90-tals bild framför mig när jag hört "chinos" men nu står jag här med ett par alldeles egna. Dessa är, trots att de inte ser ut så på bilden, smala i benen och med lite uppvik tror jag det blir bra. Försöker övertyga mig själv nu, är inte helt övertygad...chinos är ju trots allt chinos.
Chinos & tröjan i ekobomull kommer från h&m.

Donna Wilson



Hittade inspirerande www.donnawilson.com häromdan. Mycket fint, både textilier, stickat, keramik och illustration. Bilder lånade från hennes hemsida.

Tisdag




W&E var förbi med ytterst fina paket, tack!

söndag 16 januari 2011

Semla!


Semmeltider är fina tider!
:)

En liten kompis


Så här blev mjukdjuret, en mus. Den har redan fått ett bra hem hos N. Syr nu på en prickig kanin. :)

Råsaftcentrifug



Har sedan förra lördagen då vi var på Wagamama varit i det närmaste besatt av en råsaftcentrifug. Wagamama finns numera i Stockholm och har fantastiskt god asiatisk mat och så har de färskpressade juicer som jag nu tror jag kan få till hemma med hjälp av en sån här "centrifug" från Philips. H undrar "hur mycket juice ska vi göra egentligen?" Jag tror det kan bli en hel del.
Min favoriträtt på Wagamama är "yasai katsu curry"som är pankofriterade skivor av sötpotatis, aubergine och pumpa.

torsdag 13 januari 2011

Fashion på Fotografiska






Förra helgen var sista med fotoutställningen Fashion på Fotografiska. Modefotografi under 90 år, mycket bra!
Tur att vi gick så sent för då hann vi även se Lady Warhol som precis börjat. Det är bilder av Christopher Makos på Andy Warhol utklädd till kvinna.

Bilder från Fotografiska.
Klänningsbilden är fotad av Ralph Mecke.

Gott nytt år!






Ja, gott nytt år så här två veckor efter nyår då.
Med rejäl töntvaring lägger jag upp arrangerade bilder på mat, fin-praliner, blommor och till sist gruppbild tagen med självutlösare på pretto-par+katt (den enda i sällskapet som har vett nog att se besvärad ut på bilden). Vi hade iallafall hur kul som helst och spelade bl a vuxenspelet "på spåret" där jag och K fick misstänkt många längdskidåkning-relaterade frågor...

onsdag 12 januari 2011

Sanna Annukka






Lite mer jul ändå...
Sanna Annukkas fina förpackningar för Marks & Spencer. Skrivböckerna finns på Paperchase i London. Handduken och ekorre-pepparkakan är gjord för Marimekko.

Bilder på förpackningar lånade från www.sanna-annukka.com

tisdag 11 januari 2011

Jul igen






Lite blandade julbilder sen får det vara nog med jul. Jag och H byggde årets pepparkakshus där H var arkitekt med inspiration från nåt hus i Gamla stan och jag var byggherre och fick "äran" att försöka få ihop det hela.

Vitt, vitt, vitt!






Är minst två veckor efter med mina inlägg här på bloggen...Iallafall, här lite vita julsaker, plantering i sockerlådan och årets favorit, det vita granatäpplet i matt porslin från Svenkt tenn.