söndag 21 november 2010

Lördag

Lördagen började med pastellfrukost med scones vilket kändes som en mycket bra kontrast till förrförra inlägget "den bruna maten". Makrill♥ var trött och sov istället och jag kollade i ElleMat efter godsaker. Tog en koll på den rosa sjalen jag precis blivit klar med och känner mig nöjd över att äntligen avsluta ett stick-projekt, det händer inte ofta nämligen.

Sen åkte W, J och jag på utflykt till tant gröns skafferi i Hågaby och sen till Knapplådan i Eriksberg. Knapplådan var som en resa tillbaka i tiden med knappar i långa rader och prydligt insydda på ark i pärmar. Trots det blev det inga knapp-fynd men fina gamla märkband. Hos Tant grön blev det som vanligt te förpackade i världens finaste förpackningar.

På kvällen blev det lussekattsbak!
I helgen smygstartade jag med både lussekatter och risgrynsgrötkok.

måndag 15 november 2010

På slottet
I söndags var H, K, M och jag till Häringe slott på afternoon tea. H & M tyckte vi gjorde överdrivet många kannor te, dvs fyra, men det tyckte inte jag och K. Sen gick vi loss på buffén. Vi satt på stora sammetsstolar som var så höga att man kände sig liten och nästa kunde dingla med benen. (iallafall jag och K)

Spätta med bananer...Fick tips av L på rolig matblogg, den bruna maten.
Matrecept från förr. Är man sugen på gamla godingar så finns här recept. Det var på tiden innan det fanns latte, brunch och innan vi bakade rustika suredegsbröd-ju oformligare desto bättre, innan mangosalsor, cross-cooking, sushi, halloumi, cupcakes, innan vi tyckte 70% choklad smakade gott och grönt te. Det mest exotiska man kunde hitta på var väl att blanda i "exotisk frukt" i form av ananas-ring och kassler i kombo eller spätta med banan.


Bilder från denbrunamaten.se.

tisdag 9 november 2010

Mad men


Mad men har jag inte kollat in mycket mer än ett avsnitt men många säger att det är så bra så jag måste ju bara ta och göra det. Utspelar sig i reklambyråmiljö på 60-talet. Så här skulle jag tydligen se ut om jag var en karaktär i serien (och om nu serien skulle vara tecknad) med smal midja också, jo ja tackar!
Det fanns mest färgglada klänningar att välja på så det fick bli en rosa med prickar då.
Gå in här och gör en karaktär:

Buttons by Lou Lou

Det finns mycket man kan göra med klädda knappar.
Dessa söta kommer från Buttons by Lou lou.

tisdag 2 november 2010

Sy ett djur
Sy gör jag då och då, men att sy ett mjukdjur har jag inte gjort sen mellanstadiet. Ska prova på att sy en sån här liten råtta i lite olika mönstrade tyger. Mönstret är gjort av Tone Finnanger och kommer från boken Tildas landsted.

Banden med siffror och äpplen kommer från Stoff & Stil, därifrån kommer även patchworktygerna och knapparna.

Bildbevis kommer om jag får ihop något djur.

måndag 1 november 2010

Cupcake Sthlm

Hamnade på den här roliga sidan idag, Cupcake Sthlm. De har ett café på S:t Eriksgatan 83. Det fiffiga med de här cupcakesen är att man även kan beställa och få de levererade till dörren och att de bakas på ekologiska råvaror. Hurra för cupcakes!