måndag 30 augusti 2010

Bröllop! ♥














För nästan exakt 12 år sedan träffade jag K för första gången. Det var augusti och nervositeten och förväntningarna låg, liksom denna bröllopsdag, i luften. Vi var svartklädda från topp till tå och väntade på att våra namn skulle ropas upp där i cafét på Beckmans. Det var så det började. Nu är vi äldre, lite visare, lite snyggare och har iallafall tänjt lite grann på det här med den svarta klädkoden, inte minst K som så oftast klär sig i fina, glada klänningar, vilka passar hennes personlighet.

Och M och jag som bott på samma gata i 20 år, lite lätt ovetandes om varann och jag undrar eg hur många gång vi suttit där på samma buss på väg in mot stan. Han är inte bara trevlig och rolig utan besitter också ett stort tålamod. De omtalade "vaniljvita" väggarna som K beskrivit som "solgula", en färg ej tjänlig för vardagsrumsväggar måste målas över, i vitt så klart ...och den där glassmaskinen, som ju hade en rätt central placering i köket med ett eget bord och allt. Den har blivit förvisad till källaren och ersatts av vita pressglasskålar och inte minst två helt galna katter!

Hur som helst, i lördags bjöds det till bröllop och det var fint, gott, hur trevligt som helst och K & M strålade. ♥

torsdag 26 augusti 2010

Muffins!

Vad gör man en kväll när regnet hänger i luften? Jo, bakar så klart.
Här kommer ett recept på Leilas äppelmuffins med crumble.
Okej då sätter vi i gång.

Det här behöver man:

Smält 100 gram smör och riv i skalet av en citron. Häll därefter i 2 dl mjölk.

Vispa 2 ägg, 1,5 dl socker och 1 tsk vaniljsocker tills det blivit vitt och fluffigt. Det som på bilden ser ut att vara choklad är vanilj. Blanda i smör-mjölk-citron-blandningen. Blanda sedan ihop (i en annan bunke) 4 dl mjöl, lite salt och 2 msk bakpulver. Vänd ner mjölblandningen försiktigt.

Skär två äpplen i bitar och stek dem i en stekpanna ett par minuter tillsammans med 2 msk smör, 2 msk socker och 1 msk kanel. Blanda i bitarna i smeten.

Gör en crumble på 2 dl havregryn, 75 gram smör, 1 dl socker och 1 dl mjöl.



Jag och katten väljer formar. Är sugen på att använda mina nya, fina från Ikea eller de med flugsvampar på från Stockhome. Men vi tycker de är alldeles för små så det får bli de vita med rosa hjärtan på.

Jag fyller mina formar nästan fulla och smular på eller mer lägger i en klick crumble. Grädda på 175 grader i 20 minuter.
href="http://1.bp.blogspot.com/_UPu9FhpDTn0/THan3Gk4TmI/AAAAAAAADFc/nkiApk9oKKs/s1600/P8265076.jpg">
Klart!